Rosaline Smit, Master Gecertificeerd PMU Specialist

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Stacks Image pp15735_n1953_n1959
Stacks Image p15735_n6247

Wat U Moet Weten Vóór Een PMU Behandeling.


  • BEKIJK FOTO’S! Kijk naar realistische foto’s, niet alleen reclamefoto’s. Een gedegen specialist heeft foto’s! Zo kunt u zien wat de ‘stijl’ van diegene is. Baseer uw keuze niet op prijs, baseer het op: ervaring, artistieke aanleg, foto’s en kunde. Het is uw gezicht, vertrouw het toe aan iemand met kunde en ervaring; doe onderzoek hiernaar!

  • ALCOHOL: Vermijd alcohol voor de behandeling.

  • LENZEN: Bij een oogbehandeling moeten lenzen uit zijn. U moet er rekening mee houden dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, houd dus een bril bij de hand. 72 uur na de behandeling mogen de lenzen weer in; hier mag alleen steriel water voor worden gebruikt, geen zoutoplossing! Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconenvloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof ook echt in de huid gaan zitten.

  • WIMPEREXTENSIONS: Bij langdurig gebruik van wimperextensions kan een eyeliner niet gezet worden; de lijm die gebruikt wordt voor de wimpers gaat op den duur in de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed zal pakken. De wimperextensions moeten 6-8 weken af geweest zijn voordat er een lijntje geplaatst kan worden. Er wordt niet behandeld als er nog extensions aan de wimpers zitten!

  • KOORTSLIP: Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wilt graag een lipbehandeling ondergaan, moet u 2 weken van te voren beginnen met 600mg L-Lysine tabletten en 1000mg vitamine C per dag. Verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Zodra er prikkeling ontstaat kunt u smeren met Zovirax creme. Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kunt u helaas geen eyeliners laten zetten.

  • SPORT: Sport niet op de dag van de behandeling. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat poriën open gaan staan, zweet (zout wordt ook gebruikt om ‘verkeerde’ PMU te verwijderen!) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.

  • MENSTRUATIE: Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn.

  • ZONGEBRUIND: U mag ten tijde van de behandeling niet te bruin zijn op het gezicht; er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid (Spraytan is toegestaan). Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling. Plan dus goed!

  • LASER: Als PMU ooit is weg gelaserd bij u moet u er rekening mee houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn. Botox behandelingen moeten óf 2 weken voor, óf 2 weken na een wenkbrauw behandeling uitgevoerd worden.

  • IK ONDERGA BINNENKORT CHEMOTHERAPIE, WAT KAN PMU VOOR MIJ BETEKENEN?: PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat u met de therapie start. Wij brengen een schaduw aan tussen de bestaande haartjes, mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heeft u toch tijdelijke wenkbrauwen. U kunt ook op de wimperrand een poederig lijntje laten zetten, zodra de wimperhaartjes uit vallen heeft u toch kleur rondom de ogen. Mocht u geïnteresseerd zijn in een van deze behandelingen, houd er dan rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 5 dagen moeten zitten. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vind.

LEES MEER: