Rosaline Smit, Master Gecertificeerd PMU Specialist

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
Stacks Image pp15736_n1953_n1959
Stacks Image p15736_n6247

Wat U Moet Weten Ná Een PMU Behandeling


  • KORSTJES: De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.

  • DROOG HOUDEN: Belangrijkste woord voor het optimale genezen resultaat: droog droog droog! Vermijd na de behandeling water; het gebied moet zo droog mogelijk blijven. Na de behandeling mag er 7 dagen niets op de behandelde huid gesmeerd worden; geen cremes, geen water, geen make up, geen lotion, geen potlood etc. Vermijd het scrubben van de huid minstens 1 maand. Eyeliner kan en heeft na de behandeling oppervlakkig pigment wat er na enkele dagen af zal vallen, dat is ok. Eyeliner zal meer vervagen dan wenkbrauwen omdat het een vochtiger gebied is. Na de nabehandelingen zal de kleur echter wel langer blijven zitten. Voor eyeliners zijn vaak 3 behandelingen nodig.

  • ZWELLING: Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het thuis gekoeld worden met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.

  • LIPPEN: Vermijd bij lippen contact met kleding, make up en eten; een infectie is snel veroorzaakt en zal het resultaat niet ten goede komen. Het zal even lastig met eten zijn maar het is te doen. Vermijd het pulken, bijten en het likken van de lippen na behandeling. Voor lippen zijn 2-3 behandelingen nodig. De lippen mogen iets vetter gehouden worden omdat deze wat gevoeliger zullen worden nadien; elke 2 uur smeren is geen luxe maar noodzaak! Raak het gebied alleen aan met brandschone vingers. Smeer de vaseline op met een wattenstaafje, dit is een must, we willen geen ontstekingen. Heeft u regelmatig een koortslip en de lippen laten behandelen? Dan helpt het volgende advies een koortslip te voorkomen, maar ook te genezen! Neem 7 dagen voor de behandeling L-Lysine en Vitamine C- in. Bij voorkeur van de merken Solgar en Or-thica. Afhankelijk van de ernst en frequentie van de koortslip kunt u 1000 MG per dag, per voedingssupplement innemen. Neem de voedingssupplementen samen in op een nuchtere maag. Ongeveer 7 dagen na de behandeling kunt u hier eventueel mee stoppen. Wij adviseren u ook om de eerste 12 uur na de behandeling geen hete dranken te drinken.

  • WAT IS DE HERSTELTIJD NA EEN BEHANDELING? Hersteltijd verschilt per persoon. Met de juiste techniek zal zwelling tot een minimum beperkt worden en zal het weinig bloeden tijdens de behandeling. Cliënten krijgen na de behandeling vaseline mee en na-instructies op papier. Het behandelde gebied zal na 3-30 dagen lichter worden. Het is aan te raden de nabehandeling na minimaal 6 weken plaats te laten vinden. Daarna zal het bijwerken elke 1/1,5 - 2 jaar nodig zijn. Enige zwelling is normaal bij alle PMU behandelingen; het gebied kan nadien gekoeld worden met icepacks. Droge huid, jeuk of gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. Dit verdwijnt allemaal in de loop van de dagen. De kleur zal 30%-40%zachter worden! De nabehandeling zal de ‘te zachte’ plekjes opvullen en de puntjes op de ‘i’ zetten. Als u veel in de zon zit, een hele vette huid heeft, anti ageing cremes gebruikt, Retinol houdende producten gebruikt of veel transpireert zult u hoogstwaarschijnlijk al na 10 maanden- 1 jaar terug moeten komen voor een bijwerk behandeling. Als u de PMU goed beschermt heeft u er langer plezier van.

LEES MEER: